Országos tervpályázat_Tapolcai Járásbíróság​​​​​​​
Az új bíróság épülete amellett, hogy kielégíti a funkcionális követelményeket, a Köztársaság tér és az Ady Endre utca sarkát is rendezi. A kerítés elbontásával, és az ügyészség bejáratának a park felé fordításával a meglévő járda bővületét hoztuk létre. 
A bővítmény a meglévő épületrész mögött helyezkedik el úgy, hogy az élesen elkülönül az 1929-ben épült háztól, a  kerámia használata mégis kapcsolatot teremt régi és új között. A megmaradó épületrész mögötti telekterület 100%-osan beépül a földszinten, az emeleten pedig a meglévő szárny folytatásával és az ügyészség elkülönülő, karakteres tömbjével bővül a kubus, létrehozva így a dolgozók által használt belső udvart. Az emelt szinti kialakítás világosabb, emberközelibb léptékű teret eredményez. Az Orbán Ferenc tervezte házat úgy bővítettük, hogy a funkció fontos üzenete, a rend és fegyelem érzékelhető legyen.
The new court building in addition to meeting all functional requirements also affects the corner of Köztársaság square and Ady Endre street. Demolishing the fence and translating the entrance of the prosecutor’s office towards the park creates an extension for the existing sidewalk. The extension is positioned behind the existing building in a way that it is sharply separated from the building built in 1929. However the use of ceramics still creates a connection between old and new. The plot area behind the existing building will be used in 100% on the ground floor while on the first floor the continuation of the original wing and the characteristic new block of the  prosecution expands the mass creating an inner patio for the employees. The shaping of the first floor results in a more light and spaces with a more ergonomic scale. We extended the building originally designed by Ferenc Orbán so that the important message of the function - order and discipline - can be well sensed.
építészet/architecture: Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/
helyszín/location: Tapolca
projekt év/design: 2017
volumen/area: 1500 nm