Ika meditációs pont
Az Erdélyben megrendezett Noise Workshop meghívottjainak, a Studio Nomad és a Batlab építészeinek és a Csomópont csapatának közös munkája a kék merengő, mely az Ika patak egyik elhanyagolt részére hívja fel a figyelmet. A természet erejének eredménye a beomlott patakpart, melyet adottságként kezelve és használva alakult a 4 méteres korong formája és szerkezete. Az építmény alapja egy kidőlt fa, ez adja a merengő zuhatag felé való lejtését is. Ezen támaszkodva nyúlik konzolosan a fa korong a patak medre felé, így teremtve meg a megpihenni vágyó és a természet közvetlen kapcsolatát. A merengő addig funkcionál, amíg a természet tovább nem írja a hely adottságait.
The blue meditation point was the result of the collaboration of the invitees (Studio Nomad, batlabarchitects) and CsomóPont of the Noise Workshop held in Transylvania, which draws attention to a neglected part of stream Ika. The shape and structure of the 4m disc was affected by the natural conditions provided by the collapsed brook bank.The building is based on a fallen tree, which also gives the slope towards the waterfall. Supported by it the cantilevered wooden disc stretches out above the bed of the stream, thus creating the most direct connection possible between one who wants to relax and the nature. The meditation spot will function until nature reforms the local environment.
építészet/architecture: Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/, Pásztor Bence /Studio Nomad/, Bölöni Botond, Gál Zoltán /CsomóPont/_helyszín/location: Csernáton, Erdély/Transylvania_projekt év/design and construction: 2015_képek/photo: Pásztor Bence