Országos tervpályázat_Dunakeszi Járásbíróság​​​​​​​
A bontandó épület és a mögötte elhelyezkedő murvás terület helyére kívánjuk telepíteni az új épületet. Ez az a döntés, aminek eredményeképpen a legkevésbé rongáljuk a telken lévő faállományt, amit az egyik legértékesebb adottságnak tartunk itt.
A megközelítés a telek szomszédságában található zöld övezeten át történik.
Két lepényszerű szintet terveztünk, ami a fogadószintet és a tárgyalókat foglalja magában. Az irodai blokkot a teleknek azon részére terveztük, amelyet közrefognak a szomszédos telkek és fák vesznek körül. A "torony" itt nem jelzésértékű, inkább a magasan lévő lombkorona szintjébe burkolózó épületrész, mely kellemes munkakörnyezetet biztosít az itt dolgozóknak.
A lepény felső szintjén a tárgyalók helyezkednek el, amelyek felülről megfelelően bevilágítottak. Ennek a tetején olyan tetőkertet kívántunk kialakítani, mely szintén a lombkorona szinten helyezkedik el és teljes mértékben az itt dolgozók igényeit szolgálják és elégítik ki.
We have decided to position the new building in place of the building to be demolished and the gravel-covered area behind it. This is the decision that results in the least damage to the tree stock on the plot, which we consider to be one of the most valuable features here. The building can be approached through the green area next to the site.
We have designed two flat masses that include the meeting rooms and reception zones. The office block is placed in that part of the plot which is adjacent to other plots and surrounded by trees. In this case the "tower" is not a symbol, but rather a tall building part that hides in the treetops and provides a pleasant working environment for the workers.
On the topmost floor of the flat mass there are meeting rooms that receive enough light from above. On top of it all we wanted to create a roof garden that is also positioned at the level of the treetops and serve and meet the needs of those working here.
építészet/architecture: Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter, Kéri Juli /batlab architects/, Varga Bianka
helyszín/location: Dunakeszi
projekt év/design: 2018
volumen/area: 3000 nm