Családi ház_Diósd
Egy fiatal család részére terveztük ezt a családi házat. A telek formájából adódó ’T’ alak jól alakít ki előkertet, védett megérkezési szituációt és udvart. A két ház formájú épületrész egy beékelődő lapostetős tömeggel kapcsolódik egymáshoz, mely a házat az udvar felől körülölelő pergolában folytatódik. Ez árnyékol, átmeneti teret képez a lakóterek és az udvar között, teljesen fedett része pedig a közösségi tér kültéri meghosszabbítása.
This house was designed for a young family. The “T” shaped site allows for a great front yard, a safe arrival and a garden. The two house-shaped masses interconnect via a flat-roofed space, which continues as a pergola hugging the house from the garden side. It is a shade, a transitional space between living zones and garden, while its fully covered part is the outdoors extension of the public area.
építészet/architecture: Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/
képek/illustration: Faddi Dalma
statika/statics: Monostori Gábor
épületgépészet/mechanical engineering: Mészáros Olivér
épületvillamosság/electricity: Olasz Attila
helyszín/location: Diósd
projekt év/design and construction: 2018-2019
volumen/area: 140 nm