Családi ház_Diósd
Egy fiatal család részére terveztük ezt a családi házat. A telek formájából adódó ’T’ alak jól alakít ki előkertet, védett megérkezési szituációt és udvart. A két ház formájú épületrész egy beékelődő lapostetős tömeggel kapcsolódik egymáshoz, mely a házat az udvar felől körülölelő pergolában folytatódik. Ez árnyékol, átmeneti teret képez a lakóterek és az udvar között, teljesen fedett része pedig a közösségi tér kültéri meghosszabbítása.
This house was designed for a young family. The “T” shaped site allows for a great front yard, a safe arrival and a garden. The two house-shaped masses interconnect via a flat-roofed space, which continues as a pergola hugging the house from the garden side. It is a shade, a transitional space between living zones and garden, while its fully covered part is the outdoors extension of the public area.
építészet/architecture: Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/_képek/illustration: Faddi Dalma_statika/statics: Monostori Gábor_épületgépészet/mechanical engineering: Mészáros Olivér_épületvillamosság/electricity: Olasz Attila_helyszín/location: Diósd_projekt év/design and construction: 2018-2019_volumen/area: 140 nm_képek/photo: Juhász Norbert /juhasz norbert photography/