Kúriabővítés_Balaton-felvidék
A Balaton-felvidéki projekt egy meglévő, felújítandó kúriaépület bővítése, új funkcióval (étterem, szállás, fürdő) való életre keltése. A vidéki kúria új szállásépületekkel és egy fürdőházzal bővül. A hosszú telek egyik végét a régi épület, a másikat pedig a fürdőház zárja le. Az így közrezárt területen sorakoznak az apartmanok, nyugodt, pihenésre alkalmas környezetben. A telepítésnek köszönhetően a jövőben a fürdőház a terület alternatív bejáratává válhat. A középületek (a kúria és fürdőépület) által közrefogott szállásépületek és pihenőzónák nyugodt környezetet teremtenek az ide látogatóknak.
The project at Balaton Uplands is the expansion of an existing manor requiring renovation and its revival with new functions (restaurant, accommodation, wellness). New buildings for accommodation and a new bath will be added to the rural manor. One end of the elongated lot is closed by the old building while the other end by the new bath. The resulting area between them is ideal for the apartments in a calm, relaxing environment. Due to the installation of buildings the bath can become an alternative entrance in the future. The apartments and recreation zones enveloped by the public buildings (manor and bath) create a calm environment for the visitors.
építészet/architecture: Gereben Péter, Marián Balázs /Gereben-Marián Építészek/, Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/
helyszín/location: Tótvázsony
projekt év/design: 2016
volumen/area: 1000 nm