Városi palotaépület_Esztergom​​​​​​​
A tanulmányterv egy Esztergomban található, országos védelem alatt álló palotaépület felújítását és bővítését mutatja. Egy, a mai igényeket is szem előtt tartó családi otthon tervezése volt a feladatunk. A meglévő épületet a szükséges helyreállítás mellett egy új bővítménnyel egészítettük ki, így csatolva azokat a funkciókat, amelyek a palotaépületbe – adottságai révén – nem adaptálhatóak. Ilyen a nagy megnyitásokkal a kertre néző nappali/télikert, a szintek közötti közlekedést biztosító lépcső, a garázs, vagy az emeleti pihenőtér. Az új szárny keskeny sávban kapcsolódik a palotához, tiszteletben tartva a barokk épület kitüntetett szerepét.
The study shows the renovation and expansion of a nationally protected palace in Esztergom. Our task was to design a family home, which pays attention to today's demands as well. In addition to the necessary restoration, the existing building was completed with a new extension, whichade it possible to incorporate features that can not be fitted into the palace building given its capabilities. Such are the living / winter garden with large openings overlooking the garden, the stairway providing circulation between storeys, the garage or the resting area on the first floor. The new wing joins the palace in a narrow lane respecting the privileged role of the Baroque building.
építészet/architecture: Agg Ferenc /AOD Kft./, Batizi-Pócsi Gergő, Batizi-Pócsi Péter /batlab architects/
helyszín/location: Esztergom
projekt év/design: 2017
volumen/area: 1200 nm